Welcome to our Sprachinstitut TREFFPUNKT-ONLINE German Courses

Sprachinstitut TREFFPUNKT bei Facebook Sprachinstitut TREFFPUNKT  Twitter Sprachinstitut TREFFPUNKT  bei Google+
Deutschkurs, Intensivkurse, Spachprogramm, Deutschkurseauf albanisch  auf deutsch

Kommentare über Sprachinstitut TREFFPUNKT

 - Was ehemalige Sprachschüler uns schrieben -

Ivi, 2. von rechts, mit Kollegen aus der Schule während einer Abschiedfeier
Ivi, 2. von rechts, mit Kollegen aus der Schule während einer Abschiedfeier

Ivi aus Albanien war von September bis Dezember 2011 zu einem Deutsch-Intensivkurs am Sprachinstitut TREFFPUNKT, um s ich auf das Studienkolleg in Deutschland vorzubereiten.

Sie konnte nur ganz wenig Deutsch als sie zu Treffpunkt kam und sie hat in nur 3 Monaten die Stufe B2 erreicht! Natürlich hat sie dafür sehr viel studiert, aber es ist ein fantastischer Erfolg, zu dem wir ihr herzlich gratuilieren :-)!.

Hier ist ihr Original-Bericht auf Albanisch und auf Deutsch über ihre Erfahrungen bei TREFFPUNKT:

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

----- Forwarded Message -----
From: Ivi xxx
To: "xxx
Sent: Sunday, March 4, 2012 9:49 PM
Subject:

Si shumë të tjerë , edhe une dëgjova për herë të parë për shkollën e gjuhëve Treffpunkt nga një shoqe , e cila ma keshilloi atë si shkolla më e mirë për të mësuar gjuhën gjermane. Sprachinstitut „Treffpunkt“ funksionon prej vitesh në mënyrë të tillë. Në të vërtetë shkolla nuk ka nevojë për reklamë , sepse njerëzit thjesht  kthehen aty me dëshire , në sajë të eksperiencës së bukur që kanë përjetuar ,ose ua këshillojnë atë të afërmve dhe shokëve(të cilët  vetë në të ardhmen  bëjnë të njejtën gjë).
Në shator të vitit 2011 erdha për herë të parë në Gjermani. Nuk dija shumë për këtë shtet të ri dhe mbi të gjitha isha vetëm në një vend, gjuhën e të cilit nuk mund ta flisja. Por Treffpunkt u  bë shpejt familja ime e re. Do t’ia këshilloja sinqerisht kujtdo kujto, pavarsisht nqs mendoni të qendroni për një peridhë të shkurtër  ose të gjatë. Gjithcka është e organizuar me kujdesin më të madh,që nga ora e mësimit e deri te aktivitetet e ndryshme ,si ato kulturore e deri në ato të kohës së lirë.

E rendësishme  së pari është, që kishte shumë klasa me nivele të ndryshme, dhe kjo mundëson që cdo student të vendoset në nivelin e duhur.Grupet ishin të vogla(4-6 studentë të moshave dhe nacionaliteteve të ndryshme), që do të thotë se të gjithë kishim mundësi të flisnim. Kjo është kryesore kur mëson një gjuhë të re , sepse gjuha mësohet duke e folur.Duke ardhur nga shtete të ndryshme shpesh ndoshte që gjuha gjermane ishte e vetmja gjuhë e përbashkët, dhe si pasojë bisedat dhe në orën e pushimit vazhdonin  në gjermanisht.Ishte interesante të njihje njerëz kaq të ndryshëm , me të cilët lidha miqësi të ngushtë, e me shumë prej tyre jam akoma dhe sot në kontakt.
Mësuesit ishin të mrekullueshëm. Mendoj se është shumë positive që ata i jepnin vëmendjen e duhur  nevojave të të gjithë grupit, dhe në të njëjtën kohë, këshillonin secilin prej nesh në mënyrë individuale duke dhënë këshilla për mënyrën se si mund të përmirësoheshim. Mësimi  ishte ghithmonë i shumëllojshëm me video, këngë , artikuj gazetash, intervista,lojëra,pra me nje balance të mirë midis gramatikës dhe ushtrimit të të folurit.Shpeshherë  argëtohesha aq shumë sa harroja se në fakt isha në një orë mësimi.

Aktivitet e ndryshme të organizuara nga shkolla, ishin të përditshme, interesante dhe të shumëllojshme. Apartamentin e kasha në qendër  dhe mund te shkoja kudo në këmbë në pak minuta.Mbi të gjitha kështu mu dha mundësia të njihja më mirë këtë qytet ëndrrash ku po jetoja. Bamberg është me të vërtetë qytei më i bukur që kam parë ndonjëherë  ,me ndërtesat e tij antike,kështjellat , kishat, lumin,rrugët e ngushta, kalldrëmin dhe birraritë . Gjithcka ishte magjike dhe shpeshherë më dukej sikur po jetoja në një  epokë tjetër. Gjithmonë në aktivitete shoqeroheshim nga drejtoresha Aleksandra ose nga Dani , e cila ishte gjithmone e pranishme në Stammtisch(një mbledhje e përjavshme e nxënësve dhe mësuesve në një birrari ).

Si  shkuan gjërat për mua? Erdha në Bamberg si fillestare, dhe arrita të përmirësja nivelin e gjermanishtes time , duke kaluar provimin e gjuhës Aufnahme me një rezultat të shkëlqyer, dhe kështu sot kam mundësi të studio në Gjermani. Kjo falë punës së shkëlqyer që u bë aty me mua, falë durimit dhe përkushtimit të mësuesve të mi, te cilët asnjëherë nuk përtuan të kontrollonin hartimet e mia të gjata. Ata e dinë për ca po flas.

Sot nuk jam më  te Treffpunkt, por jam kthyer disa herë për vizitë dhe ata më kanë pritur me shumë dashuri. Mund të them se te Treffpukt do të gjeni një familje. Kto 3 muaj nuk ishin vetëm një kurs gjuhe për mua , por një eksperiencë jete.

DANKE TREFFPUNKT!!!!!

 

Ivi mit einer Kollegin auf der Oberen Brücke in Bamberg
Ivi mit einer Kollegin auf der Oberen Brücke in Bamberg
Während einer Stadtführung in┬áBamberg auf dem Domplatz
Während einer Stadtführung in  Bamberg auf dem Domplatz
Ivi mit einem Kollegen aus Spanien beim Stammtisch
Ivi mit einem Kollegen aus Spanien beim Stammtisch

Lesen Sie weitere Kommentare auf...
... DEUTSCH
Kommentare in deutscher Sprache
Atsuko, Augustin, Augusto, Barbara, Carl, Carina, Christine, Frida,Gerry, Javier, Kristine, Lauri, Niels, Ilona, Pietro, Robert, ...
... ENGLISCH
Kommentare in engischer Sprache Andrew, Allan, Bob, Cosmin, Caroline, Darran, Darren, Eamonn, Eric, George, Hunter, Huw, Jeff, Joseph, Katja, Kristine, Nick, Renata, Ruth, Scott, Steve, ..
... BRASILIANISCH
Kommentare in französischer Sprache Christian, Jaime
... HOLLÄNDISCH Kommentare in holländischer Sprache Vinco
... ITALIENISCH
Kommentare in italienischer Sprache Alessio, Barbara, Elena, Franca, Francesa, Gabriele, Giovanna, Marina, Laura, Luca, Paolo, Patricia, Rosanna e Enzo ...
... JAPANISCH
Kommentare in japanischer Sprache Atsushi, Ayako, Atsuko, Junko,Masaki
... POLNISCH
Kommentare in polnischer Sprache Anna, Kasia, Kasia, Maciek, Marek
... TSCHECHISCH
Kommentare in deutscher Sprache Ilona, Lucie, MilanZdenek
... TÜRKISCH
Kommentare in türkischer Sprache Namik
... SPANISCH
Kommentare in spanischer Sprache Adelina, Alvaro, Augustin, Augusto, Carlos, Eva, Gustavo, Maria (2002), Maria (2010),Maria Justa, Mariella, Petro, Sandra...
... SCHWEDISCH
Kommentare in türkischer Sprache Cecilia, Mikael
... und diese Unternehmen trainierten ihre Mitarbeiter bei TREFFPUNKT>>>

up to study in germany Zurück zur englischen Seite Comments about us

Sie finden bei uns: Firmenkurse, Outsourcing, Schulungsprogramme, Sprachprogramme, deutsch lernen, Deutschlernen, Sprachkurse
[ Deutsch Onlinekurse ] [ Englisch Onlinekurse ] [ Deutsch im Hause des Sprachlehrers - Home Tuition ] [ Sprachinstitut TREFFPUNKT-ONLINE ]
[ Impressum ] [ Home ]
Sie finden bei uns: Deutschkurse in Deutschland, Deutschkurs, Deutschkurse, Sprachschule, Sprachunterricht
Inhalt: Alexandra von Rohr, Sprachinstitut TREFFPUNKT-ONLINE
Letzte Überarbeitung: 28.05.2018 - info@german-language-schools-review.info
Copyright © Sprachinstitut TREFFPUNKT-ONLINE, 1995-2018